vrijdag 15 November 2019
dit is het online magazine van het Fonds voor Cultuurparticipatie. wil je een aanvraag doen, kijk dan op onze website

Fonds in het Wild: Adrenaline in de schouwburg

Banner van de voorstelling

De medewerkers van het Fonds zijn niet altijd te vinden op het kantoor in Utrecht. Soms tref je er ook één in het wild. Bij een voorstelling of presentatie van één van de projecten die het Fonds ondersteunt bijvoorbeeld. In deze rubriek delen de collega’s hun belevenissen. Vandaag communicatiemanager Anke op bezoek bij de spetterende voorstelling Adrenaline, van breakdance crew the Ruggeds.

Waar ben je geweest?
Samen met andere collega’s van Het Fonds voor Cultuurparticipatie ben ik naar Adrenaline van The Ruggeds geweest op 27 februari in de Stadsschouwburg in Utrecht.


Uit welke subsidieregeling van het Fonds komt dit project?
Uit de regeling Urban Arts Talent. The Ruggeds vertalen hun breakachtergrond naar het theater. Nadat ze zelfstandig met een korte voorstelling in onder andere de VS en het Verenigd Koninkrijk hebben opgetreden, is het Gebouw 52 gelukt om bij het Fonds voor Cultuurparticipatie en bij het BKKC ondersteuning te krijgen voor de ontwikkeling van een avondvullend programma. Mad Skills is het cultureel projectbureau onder leiding van Angelo Martinus dat heeft geholpen met de totstandkoming van Adrenaline The Show, die in 2017 langs 21 theaters tourt!


Wat heb je gezien of gedaan?
In Adrenaline verruilen de breakdancers The Ruggeds de battlevloer voor het theater. Een spectaculaire show vol met onvoorspelbare acrobatiek, ritme en breakdance. Het energieniveau is hoog. The Ruggeds trekken alles uit de kast om het publiek mee te sleuren. Je houdt je adem in bij het zien van de onvoorstelbare moves. Maar de dansers krijgen het publiek ook stil met ingetogen solo’s. Deze mannen houden van dans en dat laten ze in Adrenaline vol overtuiging zien.

Wat maakte dit project bijzonder?
Adrenaline is vernieuwend. In de show mixen The Ruggeds het hiphop-dansidioom met veel andere vormen van dans en expressie. Met als resultaat een voorstelling die barst van de goede ideeën en mooie scènes, waarmee ze jong én oud de hele avond weten te boeien. Bovendien spat de energie van het podium. Het is deze cultuurmakers gelukt om een spectaculaire show te maken waarmee zij urban arts wat dichterbij brengen.

Wat is je bijgebleven?
Dat zeven mannen je op zo’n manier een voorstelling lang kunnen boeien met spectaculaire moves. Je zit de hele tijd op het puntje van je stoel en met ingehouden adem te kijken naar geweldige dansers die met zoveel plezier en energie een show weggeven. Ze weten het totale publiek te boeien, jong en oud.

Kunnen wij nog gaan kijken of meedoen?
The Ruggeds toeren met hun show Adrenaline langs 21 theaters in Nederland. In maart en april zijn ze nog te zien in Capelle aan de IJssel, Doetinchem, Oss, Venlo, Nijmegen, Helmond, Delft.

Dit artikel heeft betrekking op de volgende regeling(en) van het Fonds voor Cultuurparticipatie website: Urban arts talent

Dit artikel is een portret uit de reeks verhalen die we delen binnen het programma: Cultuur maakt iedereen