zondag 8 December 2019
dit is het online magazine van het Fonds voor Cultuurparticipatie. wil je een aanvraag doen, kijk dan op onze website

Een jaar lang Cultuurestafette

cultuurmakers uit onze cultuurestafette

Cultuur maakt iedereen: cultuur vormt ons en andersom. Wat dat met mensen doet, dat vertellen ze het beste zelf. De makers en de mogelijkmakers. In onze culturele estafette krijgt elke maand een andere cultuurmaker het woord. Om het stokje daarna door te geven aan een volgende. Laat je meeslepen door één van hen of allemaal! Het zijn stuk voor stuk inspirerende verhalen. In 2019 vervolgen we de estafette met maandelijks een kijkje in iemands persoonlijke cultuurleven.

placeholder

Glenn Eilbracht

Doe wat je gelukkig maakt, dat is wat Glenn Eilbracht, alias Glennster, anderen aanraadt. Zelf leeft hij daar ook naar. Vloggen moet je niet doen om het geld, de likes of de abonnees, maar omdat het leuk is.

“Vroeger had ik dit nooit gedurfd, maar nu zijn mijn vlogs de hoogtepunten in m'n leven.”

Lees het verhaal van Glenn Eilbracht.

placeholder

Marijn Cornelis

'In mijn jeugd was ik een na-aper, op muzikaal gebied,' grapt Marijn Cornelis. Het bracht haar ver. Uitvoerend pianiste werd ze niet, maar haar werk voor CultuurSchakel is minstens zo mooi.

"Je kunt een film over liefde kijken, maar dat gevoel zelf beleven, dat gun je toch iedereen?"

Lees het verhaal van Marijn Cornelis.

placeholder

Ardy Samandarpour

Memphis Depay kocht een beschilderd bomberjack bij hem en zijn werk was te zien in The Voice of Holland. Ardy Samandarpour schildert om te ontspannen. Het is het enige dat ik doe waarbij ik helemaal de tijd vergeet.

"Schilder- of tekenles heb ik nooit gehad, ik ben gewoon verder gegaan vanuit hoe je dat doet als je klein bent."

Lees het verhaal van Ardy Samandarpour.

placeholder

Sanne Boon

Krijten – tekst en kleine illustraties op schoolborden of ruiten – is bijzaak voor Sanne Boon. Maar wel een verdraaid bevredigende bijzaak. Want naast studie en werk moet een mens soms even ontspannen.

"Krijten is voor mij: even niet nadenken, maar iets met m'n handen doen. Zeker tijdens mijn studie was dat heel fijn. En het is ook stiekem een momentje voor mezelf."

Lees het verhaal van Sanne Boon.

Maar er zijn er nog zeven in deze cultuurestafette reeks. Nieuwsgierig naar deze cultuurmakers? Lees dan de persoonlijke verhalen van Ronald Kox, Djenny Masengo, Eva Fiselier, Jeffrey Ward Brew, Jordy van Loo, Richard Smolenaers, en Sjoerd van den Berg! Creativiteit zit in iedereen, soms verstopt, maar het komt altijd bovendrijven. Wat fijn dat ze het delen!

Dit artikel heeft betrekking op de volgende regeling(en) van het Fonds voor Cultuurparticipatie website: Cultuur maakt iedereen

Dit artikel is een portret uit de reeks verhalen die we delen binnen het programma: Cultuur maakt iedereen