vrijdag 15 November 2019
dit is het online magazine van het Fonds voor Cultuurparticipatie. wil je een aanvraag doen, kijk dan op onze website

De spanning stijgt!

Genomineerden Gouden C

Donderdag 23 juni reikt het Fonds de Gouden C uit aan het project dat je mee moet maken. We zetten de genomineerden nog één keer onder elkaar!

placeholder

 

Ambacht in Beeld Festival 2015 van Windy Miller

Een jaarlijkse bruisende happening in De Hallen in Amsterdam met workshops, lezingen, masterclasses, documentaires en performances, gericht op ambachtelijk meesterschap.

"Het enige wat je hier kunt doen is je handen vies maken en zelf voelen en proeven en ruiken." Lees meer

placeholder

 

Old Skool van gebouw 52 en Mad Skills

Verschillende generaties ontdekken elkaars cultuur en worden met elkaar verbonden. De top van de Eindhovense Hiphop scene gaat op pad in de wereld van senioren. Een project vol waardering, wederzijds respect en kennisoverdracht.

"Misschien dat wij dat ook wel kunnen?"Lees meer 

placeholder

 

Verbinding verbroken van Factorium Podiumkunsten en NAHuis

Een theaterproductie door mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH). Door het vertellen van hun eigen verhaal over miscommunicatie, hun frustraties, mogelijkheden en moed, brengen spelers van Theatergroep Hoofdzaak hun NAH-ervaringen voor het voetlicht.

“Mompelen, praten, schreeuwen. Wat is de manier om gehoord te worden, na gelezen te hebben dat zwijgen goud is?” Lees meer 

placeholder

 

VMBO Next Culture van Rotslab, SETUP en scholen

Vmbo leerlingen onderzoeken cultuur in relatie tot het digitale domein. Ontwerpers, kunstenaars, vakdocenten en mediaprofessionals werken samen met de docenten van de twee scholen en ontwikkelen een doorlopende leerlijn gericht op creatief cultuuronderwijs.

 

"Wanneer is iets echt en wanneer is iets kunst?" Lees meer 

placeholder

 

Zwembadverhalen van Gedeelde Verhalen

Een locatievoorstelling voor 150 deelnemers uit dorpen in Groningen en Drenthe, die zich afspeelt in het verlaten openluchtzwembad Het Scharlakenhof in Haren. Opgebouwd aan de hand van anekdotes van zwembadgasten biedt zwembadverhalen een kijkje terug in de tijd.

"Bij buitenzwembaden denk ik aan lekker kletsen met mijn beste vriendin op een handdoekje, terwijl de zon onze huid streelt en we soezerig genieten." Lees meer 

Dit artikel is een portret uit de reeks verhalen die we delen binnen het programma: Cultuur maakt iedereen