vrijdag 15 November 2019
dit is het online magazine van het Fonds voor Cultuurparticipatie. wil je een aanvraag doen, kijk dan op onze website

DanceAble: Dansen zonder beperking

DanceAble Gerrit Schreurs

De PvdA stelt haar zendtijd ter beschikking aan verschillende kunstenaars. Bekijk hier de spot die op prime-time te zien was, waarin Martine van Dijk (initiafnemer van DanceAble) inclusiedans introduceert.

 

Als er één tak van sport is die wordt geassocieerd met een motorisch perfect functionerend lichaam, is het wel dans. Holland Dance vindt dat het tijd is om deze traditionele blik te bevragen. Dat doen ze dit najaar met DanceAble; een driedaags evenement (27-29 november) dat in het teken staat van schoonheid scheppen met een beperking. Door dansers die een handicap hebben en dansers die dat niet hebben met elkaar te verbinden. Samen zorgen zij voor een onverwachte, nieuwe ontmoeting.

Een prachtig project waarin mensen met en zonder beperking, amateurs en professionals samen dansen. Het Fonds voor Cultuurparticipatie ondersteunde dit project in de subsidieregeling Kunstparticipatie. 

Symposium inclusiedans

DanceAble wil de bewustwording rond inclusiedans en de empowerment van dansers met een beperking een impuls geven. Dit kan door middel van voorstellingen, maar ook via kennisdeling. Daarom is er een internationaal symposium over inclusiedans, georganiseerd in samenwerking met het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst.

Een inspirerende dag met keynote speeches, workshops, werksessies én kijken naar inclusiedans. Zo zijn er presentaties van Introdans Interactief (De Ontmoeting/Invisibly Visible/Aspergerduet) en de in opdracht van Holland Dance gemaakte inclusiedansduetten van Fang-Yu Shen (huischoreograaf Scapino Ballet Rotterdam) en Min Hee Bervoets. Ook hiphopcrew Ill-Abilities is aanwezig en presenteert hun voorstelling die ze voor DancAble maakten in samenwerking met Lloyd Marengo.

Meer informatie over het DanceAble Event met daarin de openingsvoorstelling, het community project en het symposium samen met LKCA vind je op de website van Holland Dance.

 

Dit artikel heeft betrekking op de volgende regeling(en) van het Fonds voor Cultuurparticipatie website: Kunstparticipatie 2013-2016

Dit artikel is een portret uit de reeks verhalen die we delen binnen het programma: Cultuur maakt iedereen