vrijdag 22 November 2019
dit is het online magazine van het Fonds voor Cultuurparticipatie. wil je een aanvraag doen, kijk dan op onze website

Cultuur@Cruyffcourts: genomineerd voor Gouden C 2018

warming up op Cruyff Court

Om kansarme(re) kinderen en jongeren te enthousiasmeren en toegang te geven tot laagdrempelige creatieve en sportieve activiteiten creëert het Jeugdfonds Sport & Cultuur samen met de Johan Cruyff Foundation door heel Nederland culturele hotspots op de Cruyff Courts in de wijk.

Cruyff Courts zijn bekende vrijplaatsen, waar dagelijks 6.800 kinderen komen. Met het project Cultuur@CruyffCourts worden op de Cruyff Courts activiteiten aangeboden waarbij kinderen die niet vanzelfsprekend toegang hebben tot cultuur kennis maken met moderne cultuurvormen als streetdance, DJ’en, fotografie, rap en fashion.

placeholder

 

 

Cultuur@Cruyffcourts is één van de vijf genomineerden voor de Gouden C 2018, de jaarlijkse prijs van het Fonds voor Cultuurparticipatie voor het project dat je mee moet maken. Eind juni wordt de winnaar tijdens verrassingsbezoek bekend gemaakt. In de aanloop zetten we de vijf genomineerden in de schijnwerpers op ons magazine.

‘We zijn ontzettend blij verrast met de nominatie voor de Gouden C!' Caro Kroonen

Met dit project wil het Jeugdfonds Sport & Cultuur en de Johan Cruyff Foundation kansarme(re) jongeren en kinderen stimuleren en faciliteren om meer aan cultuur en sport te gaan doen en de drempel te verlagen naar duurzame instroom bij cultuur- en sportaanbieders in de buurt.

'Door deze zichtbaarheid en de mogelijkheid om verschillende vormen van kunst & cultuur te proberen, stimuleren we structurele deelname bij culturele aanbieders in de buurt. Eventuele financiële belemmeringen neemt het Jeugdfonds Sport & Cultuur weg.’

Dit artikel is een portret uit de reeks verhalen die we delen binnen het programma: Cultuur maakt iedereen