zondag 8 December 2019
dit is het online magazine van het Fonds voor Cultuurparticipatie. wil je een aanvraag doen, kijk dan op onze website
Van woorden naar ...

Van woorden naar ...

30.04.2019 Hedwig Verhoeven

Nog geen twee maanden geleden stapte ik in de wervelwind die het Fonds voor Cultuurparticipatie heet. Voor mij geen 100 dagen rustig inlezen en kennismaken. Dertig medewerkers trokken me mee in hun enthousiasme en bevlogenheid om bij te dragen aan onze gezamenlijke ambitie. 

Lees verder
Een dagelijkse oefening in empathie

Een dagelijkse oefening in empathie

04.10.2018 Jan Jaap Knol

Op 18 en 19 oktober host Leeuwarden de internationale conferentie Sharing Arts en Heritage. Een samenwerking tussen het LKCA, het Ministerie van OCW en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

In de aanloop delen we een column van Jan Jaap Knol over cultuuronderwijs en een dagelijkse oefening in empathie als harnas tegen onverdraagzaamheid. "Europa heeft het nodig."

Lees verder
Leven met elkaar - Column Jan Jaap Knol

Leven met elkaar - Column Jan Jaap Knol

Kunstparticipatie 2013-2016, Cultuureducatie met Kwaliteit 2017-2020
23.05.2016 Jan Jaap Knol

Door op AZC’s verhalen van mensen tot leven te brengen. Door te zingen, te dansen, te spelen, te tekenen. Door de werelden van binnen en buiten de centra met elkáár te laten spreken. Door te laten zien dat we niet op deze wereld zijn gekomen om te vluchten voor elkaar, maar om te léven met elkaar.

Lees verder
Een Ziel voor Europa

Een Ziel voor Europa

Ouderenparticipatie 2013-2016
04.05.2015 Hedy d'Ancona

Op 21 mei aanstaande presenteert Hedy d'Ancona de Opening Night: Feel the Arts van de internationale conferentie Long Live Arts. Op ons verzoek schreef ze bijgaande column.

 

Lees verder
Column Shira Keller

Column Shira Keller

08.12.2014 Shira Keller

Mijn vingers trilden, want ik stond op het punt iets te doen wat verboden was. Ik had nog nooit getelefoneerd zonder dat mijn ouders het wisten, en sowieso nog nooit iemand anders gebeld dan mijn opa's en oma's. 

Lees verder
Olympische kunsten

Olympische kunsten

03.12.2014 Abdelkader Benali

Die Olympische Spelen zijn er ook geweest. Op de Spelen van Amsterdam in 1928 werden meer dan 1000 schilderijen tentoongesteld. Naties wedijverden met elkaar om de beste kunst.

Lees verder
Zuurstof voor de ziel

Zuurstof voor de ziel

03.12.2014 Monique Samuel

Als het laatste slotakkoord is gezet, het doek valt, de expositie wordt gesloten, de deuren van het museum dichtgaan, de acteur verstomt en de danser in zijn gracieuze bewegingen stokt, het applaus door de stilte is overgenomen en ik de zaal, het kunsthuis of theater verlaat … dan begint het pas.

Lees verder