ZuidWaterlinie Festival

DOKe werkt samen met Erfgoed Brabant en de Alliantie ZuiderWaterlinie aan het ZuiderWaterlinie project, waarin bewoners uitgedaagd worden zelfstandig kunstprojecten te organiseren vanuit het erfgoedthema van de Waterlinie. Deelnemers zijn initiatiefnemers onder bewoners (bijvoorbeeld forteigenaren), amateurkunstverenigingen (fanfares, koren, toneel-, dans en carnavalsverenigingen) en lokale kunstenaars. Zij werken toe naar drie type evenementen:

  • Verhalenkamer Open Monumentenweekend in september 2016, waarin bewoners hun ervaring met de ZuiderWaterlinie aan de hand van het thema ‘grenzen’ vertellen. Bekijk hier het beeldverslag.
  • ZuiderWaterlinie Festival in het derde weekend van april 2017: Tussen september 2016 en april 2017 krijgen de initiatiefnemers ondersteuning van de kunstencentra om hun presentaties te professionaliseren voor op het festival.
  • Fortenfestival in september 2017: De initiatiefnemers verbinden zich geheel zelfstandig aan het landelijke evenement het Fortenfestival.
ZuidWaterlinie Festival
Meest gelezen