Urban Stories - Eerst zien dan geloven

NTjong is het nieuwe jeugdtheatergezelschap van Den Haag en is onderdeel van het Nationale Toneel. NTjong wil nieuw publiek bereiken dat niet vanzelfsprekend naar het theater gaat; het culturele bewustzijn van bestaande en nieuwe doelgroepen versterken en de band met Den Haag aantrekken. Hieruit is het meerjarige project Urban Stories - Eerst zien dan geloven ontstaan.
Er wordt samengewerkt met Haagse kunstenaars uit diverse disciplines en met vele inwoners van de stad. Een groot deel van hen is nog onbekend met het maken en/of beleven van theater. Er worden voorstellingen gemaakt met verhalen van omwonenden en op diverse plekken gespeeld zoals in een buurthuis, kerk, hindoetempel en synagoge.

Zo leert de Canadees/Haagse choreograaf Erik Kaiel jongeren een choreografie te maken en deze aan andere jongeren te leren. In een mega-streetperformance in de openbare ruimte stelen zij de show. Met het project Aan Tafel wordt de manier waarop we eten en verschillende eetgewoonten ter discussie gesteld. Dit vindt plaats aan een speciale multimedia-tafel die alle zintuigen prikkelt en gesprekken uitlokt. Tenslotte worden de diverse projecten samen gepresenteerd in de vorm van een festival: Urban Stories Nights.

Urban Stories - Eerst zien dan geloven
Meest gelezen