MO Adventure

Het Metropole Orkest maakt zijn top arrangementen uit eigen bibliotheek via een app toegankelijk voor harmonieën, fanfares en brassbands Orkesten (HaFaBra’s) en bouwt deze zo om dat ze door iedereen te spelen zijn. Ook coacht het orkest de verschillende instrumentgroepen en de dirigent. Hierdoor ontwikkelen ze zich in de lichte muziek en spreken zo ook een jonger publiek aan.

Amateurverenigingen gaven te kennen dat ze een tekort te hebben aan goede jazz en pop arrangementen en misten expertise om daadwerkelijk diep op deze muziekstijlen in te gaan. Daarnaast kampen ze met een terugloop van de jongere generatie en willen graag hun geluid aantrekkelijk maken voor jongere musici. Het MO helpt en wil vanuit hun expertise met Ha Fa Bra met MO Adventure amateurmusici motiveren, stimuleren en inspireren.

Via een app wordt goed bespeelbaar repertoire aan verenigingen ter beschikking gesteld. Deze app biedt het audiomateriaal, korte filmpjes ter illustratie door orkestleden opgenomen en de bladmuziek per partij. Ook biedt het Metropole Orkest coaching en clinics aan. En indien wenselijk een dirigent die helpt bij de puntjes op de i voor de uitvoering van het concert waar de musici zich in nieuwe vorm laten horen. Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met het KNMO en het LKCA. Lees het artikel in Klankwijzer over de MO Adventure app en de totstandkoming.

MO Adventure
Meest gelezen