Kinderen Aan Zee

Vijftig kinderen tussen 9-12 jaar en vijftien begeleidende kunstenaars, technici, leerkrachten en welzijnsmedewerkers werken een week samen op locatie aan een unieke, kunstzinnige uitdaging. Kinderen die niet op vakantie kunnen vanwege de financiële situatie van hun ouders ervaren dat je je eigen wereld kunt vormgeven en creëren.

Bij Kinderen Aan Zee werken professionals uit de kunst, techniek, welzijn en onderwijs vanaf de start samen vanuit een gezamenlijk doel; duurzame talentontwikkeling van kinderen in hun stad. De begeleiders worden ondersteund en geprikkeld om op een nieuwe manier te werken en elkaars expertise in te zetten. Het creatief proces staat centraal in de aanpak. Hierbij hebben de kinderen de regie en zijn de begeleiders volgend en ondersteunend.

In 2017 vindt Kinderen Aan Zee plaats in Alkmaar, Arnhem, Purmerend, Hoofddorp en Heerlen. In Alkmaar vindt tevens de pilot plaats van een ‘ XL-versie' voor jongeren van 12-15 jaar. Welke kunstzinnig uitdaging het startpunt is, wordt per stad bepaald. Voorop staat dat deze uitdaging stimulerend is en alle ruimte biedt voor kinderen om hun eigen keuzes te maken en nieuwe inzichten te krijgen. Van een zelfvoorzienend vakantieparadijs tot een filmpremière of een schip bouwen; heel veel is mogelijk. In elke stad wordt gezocht naar een inspirerende, multifunctionele locatie. Lokaal wordt samengewerkt met het Jeugdcultuurfonds, COA, Stichting de Vrolijkheid en lokale sponsoren.

 

 

Reacies op Kinderen aan Zee 

Purmerend Aan Zee was voor ons de start van een samenwerking die we al heel lang aan wilden gaan; die van Wherelant met de welzijnsorganisatie Clup en de sportorganisatie Spurd. Nu werken we ook binnen andere projecten samen, een fantastisch resultaat!” Jose van den Hurk, directeur Wherelant.


Alkmaar Aan Zee heeft de kinderen heel goed gedaan. Ik vond het zelf ook heel mooi om de kinderen daar zo vrij te zien bewegen. Alkmaar Aan Zee was even een andere wereld voor ze. Een wereld met ‘normale’ kinderen, een fantasiewereld en een wereld waar ze gezamenlijk bouwen aan iets waar ze trots op kunnen zijn.“ Ema Najetovic, coördinator De Vrolijkheid, AZC Alkmaar.


Matteo en Feline hebben n geweldige week achter de rug... we mochten ze met stralende koppies mee naar huis nemen vanavond... wat n vertrouwd gevoel wisten jullie weer neer te zetten, en wat hebben wij als ouders een warmte ervaren en natuurlijk als klap op de vuurpijl een geweldige afsluitende film! Dank jullie wel.” ‪Anema Mirjam‬ , moeder


"Weet je wat ik wel stom vind? Dat Alkmaar aan Zee alweer afgelopen is", aldus Elijah op de weg naar huis. Bedankt wederom. Jullie hebben weer iets fantastisch neergezet.” Maren Hoogland, moeder

Kinderen Aan Zee
Meest gelezen