Festival 25 jaar Jeugdtheaterhuis ZH met Meer Grimmige Sprookjes Burgerschap en een miniboek

In het kader van het 25-jarig jubileum van het Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland trekt de organisatie in november en december 2016 en in januari 2017 langs haar vijf leslocaties met drie festivalonderdelen. Zoals bij alle activiteiten van het Jeugdtheaterhuis staat het ontdekken, ontwikkelen en verdiepen van talent centraal.

‘Meer Grimmige Sprookjes’ gaat net als het voorgaande schooltoneelproject over het donkere bos waar we allemaal doorheen moeten om van kind volwassen te worden, maar snijdt ook het thema aan van individualiteit versus solidariteit, van alleen of met elkaar zijn. Van ‘Meer Grimmige Sprookjes’ worden 22 voorstellingen gegeven in diverse theaters in Zuid-Holland, waaraan in totaal rond de 1000 jonge spelers aan deelnemen.

In ‘Burgerschap’ spelen 9 jonge spelers afkomstig van het Jeugdtheaterhuis en andere broedplaatsen en 2 volwassen oud-leerlingen minimaal 10 voorstellingen allerlei scholen.

Het miniboek ‘(Ik zit) Op toneel - 25 jaar Jeugdtheaterhuis’ wordt gemaakt met oud-leerlingen die hun weg hebben gevonden in de journalistiek of (grafische) vormgeving, externe professionals en huidig en voormalig personeel van het Jeugdtheaterhuis. Het boek wordt in een oplage van 15.000 exemplaren gratis verspreid.

Festival 25 jaar Jeugdtheaterhuis ZH met Meer Grimmige Sprookjes Burgerschap en een miniboek
Meest gelezen