Vacature senior programma adviseur

Aardoom & de Jong is voor het Fonds voor Cultuurparticipatie op zoek naar een bevlogen, enthousiaste en verbindende senior programma adviseur die binnen een overzichtelijke organisatie (30 medewerkers) invulling wil geven aan een veelzijdige en verantwoordelijke baan in een professionele maar ook informele werkomgeving. Kan jij als senior programma adviseur het overzicht behouden waarbij je kennis hebt van de inhoud en denkt vanuit het belang van het fonds? Ben jij flexibel ingesteld en werk je graag in een complexe dynamische omgeving waarbij je het beste uit het team haalt? Kan jij met het team op een resultaatgerichte manier, concepten uit de buitenwereld vertalen in beleid? Dan zien wij graag jouw reactie tegemoet!

SENIOR PROGRAMMA ADVISEUR
(32-36 uur, Utrecht)

Wat ga je doen als senior programma adviseur
De senior programma adviseur heeft een verbindende en faciliterende functie binnen het Fonds voor Cultuurparticipatie. Binnen het cluster cultuurparticipatie draag je inhoudelijke verantwoordelijkheid voor één of meerdere subsidieregelingen. Je bent verantwoordelijk voor de daarvoor benodigde planning en inrichting van de processen, je draagt zorg voor de uitvoering en bewaakt deze. Tenslotte draagt de senior programma adviseur zorg voor de evaluatie van de betreffende regeling en voor de benodigde kennisontwikkeling en kennisdeling.

De senior programma adviseur stuurt inhoudelijk de aan de betreffende regelingen deelnemende programma adviseurs aan. Je zorgt daarbij voor een hechte en overstijgende samenwerking en coacht waar nodig. Van de senior programma adviseur wordt verwacht dat hij/zij een inhoudelijke bijdrage levert aan het ontwikkelen en uitvoeren van strategisch beleid van het fonds. Daarbij vertegenwoordigt de senior programma adviseur de subsidieregelingen inhoudelijk binnen en buiten de organisatie en signaleert hij/zij relevante ontwikkelingen. De senior programma adviseur wordt hiërarchisch aangestuurd door de programmamanager.

Functie-eisen
Als senior programma adviseur beschik je over de volgende kwaliteiten:
• Je hebt WO werk- en denkniveau
• Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring in programmamanagement of projectmanagement met daarin een leidinggevende component
• Je hebt ervaring in het publieke domein en/of een ambtelijke omgeving
• Je hebt een warme betrokkenheid bij cultuur
• Je beschikt over brede kennis van en inzicht in complexe politieke, maatschappelijke, strategische en bestuurlijke verhoudingen
• Kennis en ervaring met het aanvragen/beoordelen van regelingen of subsidies is een pré
• Je bent een stevige netwerker die beschikt over goede organisatiesensitiviteit
• Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift en bent een echte teamspeler
• Je weet te verbinden, te enthousiasmeren en behoudt het overzicht

Waar ga je werken als senior programma adviseur
Het Fonds voor Cultuurparticipatie is een rijkscultuurfonds. De organisatie heeft ongeveer 30 bevlogen medewerkers. Het Fonds voor Cultuurparticipatie stimuleert meedoen aan cultuur. Iedereen verdient de kans om op zijn of haar eigen manier met cultuur bezig te zijn. Op school en in de vrije tijd. Het Fonds draagt hier al 10 jaar lang aan bij. Onder andere door subsidie te verstrekken aan bijzondere culturele initiatieven in het hele land. Van groot tot klein. Dwars door alle disciplines heen. Om zijn slagkracht te vergroten werkt het Fonds samen met verschillende partners. De organisatie bundelt zijn activiteiten in drie programma’s gericht op cultuureducatie, cultuurparticipatie en het zichtbaar maken van de kracht van cultuur. Het Fonds van Cultuurparticipatie is een sterke en herkenbare organisatie met een invloedrijke bijdrage aan de culturele sector.

Arbeidsvoorwaarden
Het Fonds voor Cultuurparticipatie biedt een contract voor een jaar met de intentie het contract om te zetten naar onbepaalde tijd. Daarnaast biedt het Fonds voor Cultuurparticipatie een pakket van uitstekende primaire (schaal 12 BBRA max. € 5.292 op basis van 36 uur) en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Secondaire arbeidsvoorwaarden zijn onder andere:

- Ruim opleidingsbudget
- Vakantietoeslag 8% en eindejaarsuitkering
- Budget van € 250 voor deelname aan cultuur

Procedure
Bij de werving en selectie laat het Fonds voor Cultuurparticipatie zich bijstaan door het bureau Aardoom & de Jong. Een referentie- en diplomacheck maken deel uit van deze procedure. Solliciteren kan via de website van Aardoom & de Jong.
Je reactie, voorzien van motivatiebrief en CV, zien wij graag zo spoedig mogelijk doch uiterlijk voor
19 Februari 2018 tegemoet.

Solliciteren via Aardoom & de Jong 

Contactpersoon
Bjorn Oud Msc, e-mail: oud@aardoomendejong.nl telefoon: 06-37122373
Drs. Maarten Aardoom, e-mail: aardoom@aardoomendejong.nl telefoon: 06-55717739

Voorbeeld header 2