Stem mee op de Gouden C

Wie verdient dit jaar de Gouden C? We horen het graag van jou. Stem op één van de vijf projecten en laat de jury weten waarom dit het project is dat iedereen Mee Moet Maken!

Dit jaar reikt het Fonds voor Cultuurparticipatie voor de 6e keer de Gouden C uit aan het project dat je Mee Moet Maken. Met deze prijs zetten we één van de vele ondersteunde projecten op het gebied van cultuurparticipatie en cultuureducatie in de schijnwerpers. Dit jaar oordeelt voor het eerst de vakjury niet alleen over de winnaar. Ook jij kan je stem laten horen. Stemmen kan tot 28 juni.

De vijf genomineerden voor de Gouden C 2016 in het kort:

Thuis in Hoogeveen van Loods 13
Syrische vluchtelingen vertellen hun verhaal in theatervoorstelling. Theater als onderdeel van inburgeringstraject.
Mohamed Yusuf Boss en Urban House Groningen
Een ontwikkeltraject van een jaar voor urban arts talent Mohamed. Met succesvolle producties als afsluiting.
Grutte Pier fan Kimswert van PeerGrouP
Grutte Pier, een 16e eeuwse Friese held komt opnieuw tot leven. Inwoners van Kimswerd worden weer trots op hun dorp.
Kinderen aan Zee van Artiance
Kinderen, kunstenaars, technici, leerkrachten en welzijnsmedewerkers werken een week aan een kunstproject. Een kunstzinnige vakantie voor kinderen voor wie dat niet vanzelfsprekend is.
MO Adventure van Metropole Orkest
Repertoire Metropole orkest wordt via een app toegankelijk gemaakt. Harmonie, Fanfare en Brass Orkesten krijgen nieuw materiaal.

Lees meer over de vijf genomineerden voor de Gouden C en stem mee.


Over de Gouden C
Voor de prijs komen alle in 2016 door het Fonds gesubsidieerde projecten in aanmerking. De shortlist van 5 projecten is samengesteld door medewerkers van het Fonds. De projecten worden door de vakjury beoordeeld op innovatie, impact en inspiratie. De stem en motivatie van het publiek is hierbij een belangrijk onderdeel.

De winnaar
Op 1 juli tijdens de afsluiting van de iktoon maand maken we de winnaar bekend. Deze ontvangt een Gouden Stempel, ontworpen door kunstenares Katia Borghesi en een cheque ter waarde van € 1000,- .

Leden vakjury
- Sjoerd Feitsma (juryvoorzitter): wethouder financiën, cultuur/Leeuwarden-Fryslân 2018, recreatie en toerisme en stads- en regiomarketing.
- Jordy Wirjosoekarto: Projectleider Project Old Skool (winnaar Gouden C 2015), Sociaal-Cultureel & Creatief Ondernemer
- Rajae El Mouhandiz: artiest, producent, dichter en moderater.

Juni: iktoon - kunst van iedereen -
De winnaar van de Gouden C wordt bekend gemaakt tijdens de finale van de Kunstbende op 1 juli in de Westergasfabriek te Amsterdam. De finale is het sluitstuk van de iktoon-maand juni. De hele maand juni staat in het teken van kunst van iedereen. Op honderden locaties in het hele land kun je kunst van dichtbij beleven.

 

 

Voorbeeld header 2