Nieuws


Nieuws en persberichten

FCP
Summerschool cultureel ondernemerschap

Van 19 t/m 21 augustus organiseerde bkkc samen met Fontys Hogeschool voor de Kunsten voor het eerst een summer school. Alumni, studenten, makers en creatief ondernemers werkten drie dagen lang aan hun ondernemerschap.

In een afwisselend programma gingen de 43 deelnemers diep in op hun eigen beroepspraktijk. Geen lezingen waarin alles werd voorgekauwd, maar een intensieve zoektocht waarin het geleerde werd vertaald naar de persoonlijke situatie van de deelnemers. Iedere dag had een thema - positionering, financiering en acquisitie / netwerken - waar een programma van workshops, praktijkgesprekken en intervisiemomenten omheen werd aangeboden.
 
 
Foto: Ilse van Loon
 
De summer school eindigde met een portfoliomiddag. Deelnemers kregen de kans hun werk te laten zien en vragen te stellen aan de aanwezige organisaties. Een manier om te netwerken en verworven skills in de praktijk te brengen. 25 gesprekspartners stonden voor hen klaar: Mondriaan Fonds, Dansnest, Vij5, Kunstbalie, Fonds voor Cultuurparticipatie, Ruim, Nowhere Amsterdam, Festival Mundial, Van Abbemuseum, Curtain Call Productions, Het Zuidelijk Toneel, Bureau Zwaardvis, DansBrabant, Muzieklab Brabant, Theaters Tilburg, Groene Engel, KOP, Beeldenstorm, DELA, Ruim, Kamer van Koophandel en adviseurs van bkkc.
 
Ben je geïnteresseerd in een vervolg of heb je andere vragen? Neem contact op met Esther Severijns, projectleider bij bkkc. Informatie over het volledige programma van de summer school vind je hier.
 
Marlies Leupen gaf tijdens de summer school een workshop over het schrijven van je plan. Lees op mestmag.nl haar artikel over ondernemerschap in de culturele sector.
 

Laatst bijgewerkt op 29 augustus 2014.