Popronde (14 sept - 25 nov)

14 September 2017

Popronde is een landelijk reizend showcasefestival dat elk najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 40-tal steden door het hele land.

In 2017 strijkt Popronde neer in 41 steden. In elke stad treden op één avond circa 35 opkomende Nederlandse bands en artiesten op bij een twintigtal laagdrempelige podia: cafes, galeries, theatertjes, platenzaken, kerken en clubs. Het is voor (nog) onbekende bands de mogelijkheid zich te presenteren buiten de eigen regio en intensieve tour-en speelervaring op te doen. Van metal tot hiphop, van singer-songwriters tot drum 'n bass, van rock tot blues, bijna elk genre is vertegenwoordigd. 

Het publiek 'zapt' van act naar act. De bands die spelen zijn afkomstig uit heel Nederland en krijgen zo de mogelijkheid zich te presenteren voor publiek, pers en programmeurs van plaatselijke podia en festivals. Het is een opstap naar zalen en festivals buiten de eigen regio, naar een groter publiek en naar een mooie carriere in de muziekbusiness.

Voorbeelden van deelnemers uit het verleden die het ver hebben geschopt: Racoon, De Staat, Handsome Poets, Marike Jager, Dotan, Chef' Special, Go Back to the Zoo, John Coffey, Blaudzun, Mister & Mississippi, Case Mayfield, Rondé, Roosbeef, Kensington, The Brahms, Pauw, Lucky Fonz III en Haevn.

Het Fonds ondersteunt dit festival in de subsidieregeling Talent en festivals.

Meest gelezen