Maand van de Geschiedenis

31 Oktober 2017

Maand van de Geschiedenis - thema: Geluk

Oktober is de Maand van de Geschiedenis, hét grootste historische evenement van Nederland. In 2017 staat het actuele thema Geluk centraal. Is geluk alleen een product van de postmoderne tijd of zijn mensen altijd bezig het geluk te vinden? Tegenwoordig hebben veel mensen in Nederland de vrijheid om zelf vorm te geven aan hun levensgeluk. Tegelijkertijd zijn er mensen die met weinig vrijheden het geluk najagen, door op zoek te gaan naar een veilige thuisbasis of betere economische kansen.

Herman Pleij
Dit jaar wordt het essay voor de Maand van de Geschiedenis geschreven door Herman Pleij. Pleij, emeritus hoogleraar Nederlandse Letterkunde. Hij zal schrijven over het opgedrongen, verboden en vervlogen geluk. Het wordt uitgegeven door het CPNB en is heel oktober te koop in de boekhandel. 

Deelnemen aan Maand?
Het maakt niet uit of je een historische vereniging bent, archief, bibliotheek, boekhandel, filmhuis of theatergroep: iedereen kan gratis meedoen. Je wordt deelnemer zodra je een publieksactiviteit organiseert in oktober met als thema 'Geluk'. Lees hier mee over deelname. Heb je inspiratie nodig hoe je in een maand geschiedenis maakt? Bestel dan het handbooek.

Programma van de Maand
Duik de geschiedenis in, ontdek gisteren om vandaag te begrijpen. Laat je verrassen door lezingen, debatten, colleges, films, festivals, speciale rondleidingen, tentoonstellingen, fietstochten, proeverijen en meer. Bekijke de agenda met actuele talks, tours, festivals, expo's en meer activiteiten.

Het Fonds ondersteunt deze erfgoedmanifestatie in de subsidieregeling Talent en festivals.

Meest gelezen