Age-friendly Cities Congres (2-4 okt)

4 Oktober 2017

Age-friendly Cities Conference 2017

Op 2, 3 en 4 oktober staat Den Haag volledig in het teken van de Age-friendly Cities Conference 2017, een internationaal congres waarvoor de gemeente Den Haag zo’n 50 steden uitnodigt, waaronder New York, Manchester, Bangalore, Frankfurt en Suzhou (China). Het congres bevat plenaire onderdelen, vele workshops en werkbezoeken in de stad en biedt volop ruimte voor gezamenlijke discussie op het gebied van zorginnovatie voor senioren.

Een cultureel festival speciaal voor senioren op de Scheveningse Pier vormt de feestelijke afsluiting van het congres. De gemeente Den Haag wil met haar programma Seniorvriendelijke Stad bereiken dat oudere inwoners actief en vitaal blijven, zich betrokken blijven voelen en in een veilige omgeving kunnen wonen met toegankelijke en passende voorzieningen.

Voor meer informatie over de Age-friendly Cities Conference 2017 en registratie

Den Haag trad in 2015 als eerste stad van Nederland toe tot het netwerk van Age-friendly Cities van de Wereldgezondheidsorganisatie. In de afgelopen jaren hebben ze nauwe internationale relaties opgebouwd om gezamenlijk te werken aan kwesties met betrekking tot veroudering en seniorvriendelijke steden. Den Haag was ook een van de eerste steden die deelnam aan ons Age Friendly Cultural City programma. Een programma waarin we samen met gemeenten actieve cultuurparticipatie voor ouderen willen stimuleren en verbeteren.

Meest gelezen