dinsdag 27 Juni 2017
dit is het online magazine van het Fonds voor Cultuurparticipatie. wil je een aanvraag doen, kijk dan op onze website

Muziekmaken houdt me scherp

Cultuur maakt iedereen 22.06.2017

"Ik kom niet uit een muzikale familie, maar uit een fanatieke sportfamilie. dat lijkt in zekere zin op elkaar: als je hogerop wilt of komt moet je alles uit de kast halen." 

Lees verder

Spiegel van de jongerencultuur

Talent en festivals, Cultuur maakt iedereen 14.06.2017

Marjolein Rietveld, directeur Kunsbende, over cultuur maken. “Wat ik zelf niet heb, vind ik weleens een gemis. Dat is een drijfveer om anderen erin te stimuleren.

Lees verder

Altijd iets wat je blij kan maken

Cultuur maakt iedereen 18.05.2017

'Als je muziek kunt maken kun je je op een andere manier uitdrukken dan met woorden alleen. Je hebt dan altijd iets bij je wat je blij kan maken, troost kan geven, waar je opgetogen over kunt zijn, kortom waar je hart vol van kan zijn. Dat klinkt een beetje hoogdravend allemaal, maar toch is dat zoals ik het ervaar.'

Lees verder

VanVelzen en Lilith over meer muziek

Cultuur maakt iedereen 11.05.2017

VanVelzen: "Ik besefte pas achteraf dat het niet vanzelfsprekend was dat er niet alleen thuis altijd instrumenten waren, maar dat er tijdens mijn hele schooltijd en studie muziek was."

Lees verder

Nieuwe woordvoerders

Cultuur maakt iedereen 30.03.2017

'Ik begon met schrijven omdat ik nergens heen kon met mijn gevoelens, gedachten en meningen. Schrijven is waar ik mezelf kan en mag zijn.'

Lees verder

De kracht van meedoen

Cultuur maakt iedereen 13.03.2017

Cultuur doet wat met toeschouwers én deelnemers. Dat geldt ook voor mensen die misschien niet zo vanzelfsprekend meedoen. In de voorstelling Cardiac Output stonden vier acteurs met een verstandelijke beperking op het podium: Fran, Emre, Aymed en Esther. Ze dansten duetten met vier professionele dansers.

Lees verder

Harmonie en het openzetten van de deur

Kunstparticipatie 2013-2016 14.06.2017

Het Zunderts Toneel (70) en de muziekvereniging Harmonie (175) vieren hun jubilea samen! Met een muziektheaterproductie betrekken ze een diversiteit aan inwoners van Zundert. Hoe doe je dat?

Lees verder

Jaarverslag 2016

20.04.2017

2016 was het laatste jaar van onze vorige beleidsperiode. In het jaarverslag blikken we terug op het jaar en de gehele periode.

Lees verder

Wat zou ik dragen?

Cultuur maakt iedereen 04.04.2017

'Toen ik voor de Crafts Council foto- en filmbeeld maakte, realiseerde ik me: ik weet niks van m'n eigen cultuur!' Thijs Adriaans raakte geïnspireerd door de handwerktechnieken van Marken. Hij maakte voor zichzelf traditionele jurkjes. 

Lees verder

Wat goed cultuuronderwijs doet...

Cultuur maakt iedereen 26.04.2017

'In het speciaal onderwijs biedt dans mogelijkheden: om te bewegen, maar ook om te beleven en experimenteren, om creatief te denken en zich te presenteren'.

Lees verder